Online láthatóság

Kategória: 'Javaslatok, ötletek', témanyitó: Ötzi, téma nyitása: Február 10, 2019.

 1. Ötzi

  Ötzi Tag

  Csatlakozott:
  Szeptember 30, 2012
  Lehetne-e online láthatóságot megjelölni egy zöld kis kockával? Mondjuk a nevezetes ikon helyett, ami eléggé értelmetlen, hiszen már a bronzkorban is mindenkinek van legalább egy nevezetese.Például ilyesmit: (és piros, ha offline)
  online.jpg online2.jpg
   
 2. Honsu

  Honsu Aktív tag

  Csatlakozott:
  Január 2, 2014
  1-köze nincs hozzá senkinek, ki mikor van online
  2-a nevezetes gombra kattintva megnyílik az épületek listája, ami lényegesen használhatóbbá teszi a nevezetestámogatást, mintha mindig be kéne lépkedni a városokba...
   
 3. Ötzi

  Ötzi Tag

  Csatlakozott:
  Szeptember 30, 2012
  Mondjuk, hogy van! Főleg céhtagoknak GvG-hez, másrészt barátlistásoknak, hogy egy kérésre ne 3-4 nap múlva kapjon az ember választ, amikor már a kérés aktualitását vesztette. A chat sem ideális, mert hiába akar az ember kommunikálni, ha a másik nem jön fel chat-re, mert nincs is gépnél, vagy netalán nem is játszik már. Ráadásul ki lehetne szűrni nekünk, egyszerű halandóknak a barátlistánkról azokat, akik már hetek óta nem lépnek be a játékba. Nagyon zavaró, hogy csak tak/mot-ol az ember, amit sosem kap vissza és fogalmunk sincs, hogy kit kéne ezért törölnünk a listáról. A nevikre pedig ott van az eseménynapló. Ez is rizikós, mert ha valakinek betesszük a pontot az építéséhez és kiderül, hogy játékban sincs már hetek, hónapok óta, akkor többnyire megszívtuk, mert sosem fog betakarítani. Egyébként más online játékokban is van online láthatóság. Nem a szüzességét, vagy férfiasságát vesszük el senkinek, ha látjuk, hogy a másik az adott pillanatban játékban van. Nem fogadom el a magyarázatot.
   
  Utoljára szerkesztve: Február 10, 2019
 4. Honsu

  Honsu Aktív tag

  Csatlakozott:
  Január 2, 2014
  Az eseménynapló hol mutatja meg, ha valahol egy nevezetesbe bekerül annyi pont, hogy érdemes beugrani egy fix helyre?

  Az eseménynapló pont arra jó, hogy ki tudd szűrni, ki viszonozza a támogatást, és ki nem.

  Mondjuk GVG-nél így is elég előnye van a támadónak, hát még ha azt is láthatná, éppen aktívak-e a támadott céh harcképes tagjai.
  Meg fosztogatásnál is túl nagy extra előnyt adhat a támadó félnek, ha megfigyelheti, mikor szokott online lenni /vagy mikor nem/ a szomszédja.
   
 5. Ötzi

  Ötzi Tag

  Csatlakozott:
  Szeptember 30, 2012
  1. A nevikben a pontszerző helyeket eleve előre levakolják. Ha soron kívül viszed bármelyik helyet is, akkor könnyen megkaphatod a következményét. A nevik építését céheken belül és céhen kívül is (baráti építőcsoportok) remekül kezelik, nincs helye betolakodónak.
  2. Az eseménynapló valóban megmutatja a támogatókat, de kvázi a francnak van kedve végiglapozgatni 49-50 oldalt ahhoz, hogy megtudd, ki nem támogat egyáltalán. Van, aki naponta támogat, van, aki heti kétszer. Ez teljesen elfogadott. Ebből még nem derül ki, hogy ki az, aki egyáltalán nem, feltéve, ha nem vezeted őket kockás füzetben, vagy excel táblázatban.
  3. Nem mindenki szomszédja mindenkinek, nem értem, miért gond az, ha bármelyik csapatból az egyik fél (feltéve ha abból a céhből egy-két ember szomszéd) látja a másikat? Nem sunyi módon kell támadni, hanem face to face. És ha már a GvG-nél tartunk (bár ennek semmi köze az online láthatósághoz) még mindig nem megoldott az 5 termékből való szektorfoglalás. Nincs összhangban az elfoglalandó szektor értékével, mondjuk százalékos arányban.
  4. Aki nincs gép előtt, az úgyis időzíti a betakarítást akkor, amikor online van, vagy lezárja a várost hosszabb távolléte esetén, épp a fosztogatások miatt.

  Szóval én nem látok az online láthatóságban továbbra sem kivetni valót.
   
 6. Honsu

  Honsu Aktív tag

  Csatlakozott:
  Január 2, 2014
  Nagyon sokan magukhoz pakolnak, érdemes vadászni pontokra. Szomszéd pláne ne akarja megmagyarázni, mikor hova pakolhatok.

  Az eseménynaplóban végignyomod a támogatás gombot, akár barátokra szűkítve azt, aztán a barátsoron megnézed, ki az, aki nem kapott támogatást. Aki nem, az 5 napja biztosan nem járt feléd. /Francba a kockás füzettel.../
  Mondjuk csodálom, ha erre 6-7 év alatt nem jöttél rá magadtól....

  Jó, a gvg-t hagyjuk, lényegtelen.
  Helyette mondd már meg, mitől jobb, ha valaki úgy nem válaszol a leveledre, hogy közben tudod, hogy aktív? :D

  Ha mindenki úgy időzítené a betakarítást, ahogy te gondolod, nem kapnék annyi méltatlankodó levelet. :rolleyes:
   
 7. Holdviola400

  Holdviola400 Új tag

  Csatlakozott:
  December 5, 2018
  Ha látszik hogy valaki mikor onlyne,pl a fosztogatás is másképp müködne.A nevi ikon kell,én napi szinten nyulom a szomszédokat elég sok pontal,ott pár pillanat alatt megnézem,hova érdemes rakni.Ha szol érte,kiröhögöm,a szomszéd egyfajta ellenség,ha támadni,fosztani lehet,akkor lenyulni is.... Az nevi ikon mindenképp jo dolog,az onlyne mutatása nem. Azt még hozzá tenném,még egy böngészös játéknál sem láttam közvetlenül jelzöt,hogy valaki onlyne vagy sem,kivéve ha barátként van jelölve (dark o...) ,de ez az egyetlen amiröl tudok.Ez vélemény......
   
 8. Ötzi

  Ötzi Tag

  Csatlakozott:
  Szeptember 30, 2012
  "...Azt még hozzá tenném,még egy böngészös játéknál sem láttam közvetlenül jelzöt,hogy valaki onlyne vagy sem,kivéve ha barátként van jelölve (dark o...) ,de ez az egyetlen amiröl tudok.Ez vélemény......

  WOT
   
 9. Holdviola400

  Holdviola400 Új tag

  Csatlakozott:
  December 5, 2018
  A WOT kicsit sem vonzott,igy nem probáltam,ezért is irtam ugy, "amiröl tudok..."....
   
 10. Feneséges

  Feneséges Tag

  Csatlakozott:
  Június 8, 2017
  Egy piros/zöld négyzet nem mutatja meg, hogy mióta nem volt játékban. Egy dátum erre használhatóbb.
   
 11. Ötzi

  Ötzi Tag

  Csatlakozott:
  Szeptember 30, 2012
  Időközönként törlik a játékot régóta abbahagyó játékosokat (és vele a nevijükbe betett pontokat is, RIP). Céhen belül látható, hogy ki és hány hete nem volt játékban, de ezt is csak a jogosultsággal rendelkező céhtagok láthatják. Amúgy pedig ha annyira fontos, hogy ott legyen a nevi ikon, akkor a játékosok nevét kellene zölddel, vagy pirossal jelezni. Informatikailag egy feltételes megadással roppant egyszerű, ilyet még egy excel is tud...
   
 12. Feneséges

  Feneséges Tag

  Csatlakozott:
  Június 8, 2017
  Ha jól tudom, akkor 1 év után törlik az inaktív játékosokat. De ha azt látom, hogy a delikvens 8 hónapja nem volt a játékban, akkor oda nem pakolok.
  Vagyis a játék már ki tudná írni,csak nem engedik. Talán magas az inaktívak száma és ezért nem.
   
 13. Vanek ur

  Vanek ur Aktív tag

  Csatlakozott:
  Október 15, 2012
  Még egy ötlet: ha a naplóban rákeresel egy adott névre, ki fogja írni az összes tevékenységét. Vagyis egy oldalt sem kell lapozni, hogy megtudd, XY volt-e nálad az elmúlt napokban. ;)
   

Fel