Kibeszélő Futballkupa 2021

ashea55

Nagyon aktív tag
Én szerintem mindenkit az dühít ,hogy ki írják a százalékokat ,és mégis bukik a delikvens ! Bőven elég lenne ha csak a játékosok egymás elleni tehetségét mutatnák , ami látható is + plusz a játékos fejlettsége ami szintén meg van . Ennek tudatában össze állítja a csapat és ha bukta akkor bukta, De nem arra gondol ,hogy lefizették a bírót ,hogy még 80% eséllyel se tud nyerni .:)
 

A PrOfÉTA

Nagyon aktív tag
A bíró ehhez kevés lenne :) Minimum 3 labdával játszanak, másik dimenzióban, két idősíkon át :) Ráadásul nem is látni pályát! Honnan tudni, hogy az ellen hány fővel vonult ki valójában a pályára? Nem beszélve a bemelegítéskor bekövetkező "állítólagos szükségszerű" cseréről, mikor is már látható, hogy milyen összeállítással futunk ki a pályára! De azt sem tudni, hogy itt is alkalmazzák-e, a jól bevált WAR rendszert?
 

II. Atilla

Új tag
Én azt vettem észre, hogy csak akkor lép fel ez a probléma amikor kilépsz a hobbiligából, ha abban vagy benne akkor a százalékok jól működnek, csak amatőr ligától felfele kezdenek el hibádzni...
 

SirBalu

Új tag
Hasonló okból akadtam ki most én is. Középszinten kikaptam 64%-nál, azt mondtam oké, semmi baj, csinálok pár könnyű szintet. Saját magam által beállított játékosokkal először 92%-os, majd ezután 84%-os eséllyel mind a kétszer kikaptam. Hát ez már azért dühítő. Hogy ennyire rosszul legyen beállítva az automata, azért az már felháborító. Gyakorlatilag véletlenszerű, hogy győzöl-e vagy sem, semmi értelme rakosgatni a játékosokat és válogatni az ellenfelek között, semmi értelme a százaléknak, gyakorlatilag semmilyen ráhatásod nincs arra, kikapsz-e vagy sem. Ez így azért jelentősen csökkenti az event élvezetét és játszhatóságát.
 
Szerintem sem az az esély, amit kiír, talán inkább az, hogy az 50%-tól való távolságát el kell felezni. Pl.: Kiír:80% valós:65%, vagy kiír:20% valós:35%. Én is buktam 70% felett, és nyertem 20% alatt. Ilyen az élet.
Teljesen jogos, hogy nem mindig nyer a játékos, de most írtam az utóbbi 10 csatát. 64%-nál nem volt rosszabb az esélyem a nyerésre és 2 azaz kettő meccset sikerült lehozni. Biztosan túl voltak hajtva a játékosok és nem bírták a tempót.
 

Peter30

Új tag
Tök mindegy, kár ezen bosszankodni, amíg temérdek gyémántot költenek az emberek az ezüst liga felejtős.
Meglehet nézni hogy áll a tabella.
Ezüst ligához már most kell 650+ pont, nekem van 400 valamennyi, és csak pár játékos, míg valakinek 200+ van.
Arany ligáról ne is beszéljünk, mert az meg 1200+ ponton van már most.
Szóval egy játéknál ahol van költekezési lehetőség és nincs esélyegyenlőség kár bosszankodni.
 
Utoljára szerkesztve:

Peter30

Új tag
Egymás után az elsőt választottam, 30-36-44% győzelmi eséllyel és mind a 3 győzelem volt, míg 50% felett általában vereség, szóval elég nagy gond van itt a %-okkal.
 

Paco83

Aktív tag
Majd visszasírjátok még ezt a %-os elszúrást, amikor a hajókázós eventen nem lehet értelmes napit összeszedni. :)
 

Lilith Dém

Community Manager
Csapattag
Community Manager
Jogos csak 10-ből 1x szokott ez megtörténni. Itt meg 10-ből 5-6x is 81% eséllyel is bukik az ember. Továbbra is ez az egyik leggyengébb event ami itt található. Mind a "szerencsefaktor" miatt és mind a gyenge nyeremények miatt.
Sziasztok. De azt is megfigyelhettétek hogy előfordul az is ha az erősebb csapatot választod, szinte csak pár százalék esélyed van, mégis megnyered. Leginkább azt mondanám, mindenre 50-50 százalék.
 
Tök mindegy, kár ezen bosszankodni, amíg temérdek gyémántot költenek az emberek az ezüst liga felejtős.
Meglehet nézni hogy áll a tabella.
Ezüst ligához már most kell 650+ pont, nekem van 400 valamennyi, és csak pár játékos, míg valakinek 200+ van.
Arany ligáról ne is beszéljünk, mert az meg 1200+ ponton van már most.
Szóval egy játéknál ahol van költekezési lehetőség és nincs esélyegyenlőség kár bosszankodni.
Ezüst ligás vagyok, és soha nem vettem gyémántot, vagy költöttem el eventen.
 

Aty88

Új tag
Számomra erősen lehangoló és demotiváló, hogy Focikupa '20 és '21 változatában is a játék erősen "elállított" véletlen-generátora határozza meg, hogy mikor ki nyer. A valóságban szerencsére nincs olyan, hogy pl. egy normál hatoldalas dobókockával 10-ből 8 alkalommal dobsz egyest. (OK, tudom, akkor mehetek inkább dobókockázni :).) Ez az "elállított véletlen" nyilván több vásárlást eredményez, de úgy érzem, hogy itt a focikupánál túltolták, mert a rombolja a játék hangulatát, nálam legalábbis kiváltja az "minek kínlódjak vele, ha úgysem rajtam múlik" érzést.
Szerintem érdemes lenne jobban átgondolni a többletprofit oltárán feláldozott felhasználói élményt.
 

Elfaba

Új tag
lol - Bajnokság - kalap ... hagy ne írjam ki. Egyet kell értenem PrOfÉTA-val, az, hogy gyengébbektől 5-ből 5 ször kikapok nonszesz, ennyire soha egyik "statisztika" sem téved :p
 
.. A valóságban szerencsére nincs olyan, hogy pl. egy normál hatoldalas dobókockával 10-ből 8 alkalommal dobsz egyest...
Már hogy ne volna, kicsit több mint 0,00186% az esélye. :) Volt is szerencsém hozzá (D&D Fireball 10d6 -> 13)

Hosszútávon rendben van a FoE véletlengenerátora, de a szórása valóban igen szélsőséges.
Ostromtáboroknál anno több ezres statisztikát írtam (mert azt éreztem, hogy tuti nem jó). 4 táborral 100 csata átlag 4 demorált kéne adjon. Ez 100 csatából volt 0 is és legdurvább eltérésként 17 is. Viszont 7000 csatából 277 lett az eredmény, ami teljesen rendben van.

Ha egy jegyet sem hagy ki az ember az eventben, az 95 meccs, az ebből a szempontból igen kis minta, ne keressünk mögötte hibát.
 

LazaSapa

Új tag
Hibát nem is keresünk. Jól van ez írva...csakhogy.....tele a....z ablak a 3-ból 3 Vesztettél feliratokkal. Egymás után....kösz b+, jól van ez megírva, nincs hiba.
 

Andy66

Új tag
Szánalmas....meccset felesleges játszani...a fődíjra menjetek rá!Az eventek fele kb.kuka!!Ez is az! Gyémántot meg csak a bolond vesz!!!!!!!!